Program judeţean de consiliere în carieră „PROFESIONIȘTII VIITORULUI” – 2024

CJRAE Sălaj anunță derularea unei noi ediții a PROGRAMULUI DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ „PROFESIONIȘTII VIITORULUI”.

SCOPUL PROIECTULUI: Optimizarea opțiunilor școlare și profesionale ale elevilor, în concordanță cu profilul vocațional.

O noutate a programului este extinderea GRUPULUI ȚINTĂ.

Inițial programul se adresa ELEVILOR din CLASELE a VII – a din unitățile de învățământ din județul Sălaj care beneficiază de serviciile unui consilier școlar, iar, începând din acest an, programul va putea fi accesat și de către ELEVII CLASELOR a XI-a de la liceele și colegiile din Zalău și Jibou.

Identificarea profilului vocaţional este absolut necesară pentru luarea deciziilor corecte cu privire la continuarea studiilor liceale/universitare. Astfel, în cadrul programului de consiliere și orientare în carieră „Profesionisții viitorului” elevii vor beneficia GRATUIT de testarea standardizată (pe platforma AMN) a aptitudinilor cognitive, intereselor şi personalităţii, urmată de activități de consiliere în carieră individuală şi colectivă în vederea luării unei decizii corecte privind cariera.

Programul este realizat în parteneriat cu INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN SĂLAJ și este susținut financiar de către CONSILIUL JUDEȚEAN SĂLAJ, ceea ce face posibilă testarea gratuită a elevilor prin accesarea platformei AMN (Assess – Manage -Navigate).

Mulțumim profesorilor consilieri școlari care fac posibilă derularea acestui program în cadrul unităților de învățământ din județul nostru.

Puteți afla mai multe detalii despre programul de consiliere în carieră, accesând link-urile de mai jos:

Broșuri utilizate în activitățile de consiliere în carieră:

Broșura 1 – Autocunoaștere: https://drive.google.com/file/d/1S101ya2dSBKObkv3rE6lTZTuc_FOKDF4/view?usp=sharing

Broșura 2 – Decizia de carieră: https://drive.google.com/file/d/1jSrryZF-C0XaEOIP-6DSIL4tBR2YzMUX/view?usp=sharing

Broșura 3 – Aplicații – Autocunoașterea și decizia de carieră: https://drive.google.com/file/d/1eNxandNCiYwR75OO85pUJlkq4sKdOgwC/view?usp=sharing