CAMPANIE UMANITARĂ PENTRU COPIII PROVENIȚI DIN FAMILII CU STATUT SOCIO – ECONOMIC SCĂZUT

AJUTĂ-L PE MOȘ CRĂCIUN!”

An școlar 2015 – 2016

În perioada 7-17 decembrie 2015, sub coordonarea C.J.R.A.E./C.J.A.P., s-a derulat în județul Sălaj campania umanitară „Ajută-l pe Moș Crăciun”.

Scopul campaniei: schimbarea atitudinii față de semeni și oferirea de sprijin material și moral pentru copiii proveniți din familii cu statut socio-economic scăzut.

Obiective:

  1. Promovarea campaniei în rândul elevilor și a cadrelor didactice de la școlile gimnaziale în scopul sensibilizării acestora față de copiii care provin din familii cu statut socio-economic scăzut;

  2. Dezvoltarea competențelor sociale și a sentimentelor de compasiune față de semeni;

  3. Implicarea copiilor și a părinților în acțiuni caritabile;

  4. Colectarea donațiilor de la elevi;

  5. Oferirea cadourilor.

Rezultatele obținute sunt concretizate în următoare date cantitative:

  • Implicarea unui număr de 22 de unități de învățământ din județul Sălaj;
  • 145 cadre didactice voluntare care au făcut donații și au coordonat elevii voluntari;
  • 3483 elevi voluntari care au făcut donații;

  • 1274 beneficiari din diferite centre, fundații sau organizații (Centrul de Servicii Comunitare din Cehu Silvaniei,copii din Zalău aflaţi în plasament la asistenţi maternali,copiii de la groapa de gunoi Patarât Cluj Napoca; D.G.A.S.P.C. Sălaj, Complexul de Servicii Comunitare Zalău, Centrul Social Multifuncțional Zalău și Jibou; Comunitatea de măicuțe de la Mănăstirea Bic; Asociatia „Down Sindrom” Cehu-Silvaniei; Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Zalău, Casa de tip familial „Floarea de colț” Zalău; Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă Şimleu Silvaniei, structura Speranţa Zalău, Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” Românași; Fundația Maya; Elevi proveniţi din familii cu statut socio-economic scăzut; copii din comunități de rromi etc.

Mulțumim tuturor voluntarilor pentru implicare și pentru donații!