FLASH-MOB – „Nu ești de vânzare – Alege pentru binele tău!” 18 octombrie 2017

În data de 18 Octombrie 2017 – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, a marcat această zi, prin implementarea proiectului de prevenire a traficului de ființe umane „Nu ești de vânzare – Alege pentru binele tău!”. Acțiunea principală a constat într-un flash-mob de 4 minute, care se realizează anual în data de 18 octombrie, în acest an fiind la a VII – a ediție.

În cadrul acestui proiect, consilierii școlari au derulat cu elevii, sesiuni de informare și prevenire, pe tema traficului de persoane și au realizat ateliere de lucru, în care s-au confecționat bannere cu mesaje împotriva acestui fenomen.

Prin această acțiune, am urmărit să transmitem în special elevilor, dar și membrilor comunității, că au anumite drepturi fundamentale, care pot fi încălcate devenind victime, prin diferite forme de exploatare: exploatarea sexuală, exploatare prin muncă, prelevarea de organe, privarea de libertate, cerşetorie etc.

Considerăm că o persoană informată și prevenită are mai puține șanse de a deveni o victimă a traficului de ființe umane!

Mulțumim pentru participarea într-un număr atât de mare și adresăm felicitări tuturor celor implicați: consilieri școlari, profesori, elevi, membri ai comunității, presa locală!