Programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului” 2022

Programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului” 2022

      Programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului” 2022 se adresează elevilor de clasele a VII – a din unitățile de învățământ din județul Sălaj (atât din mediul urban, cât și din mediul rural) care beneficiază de serviciile unui consilier școlar.

     În prima etapă a programului, consilierii școlari au desfășurat ședințe cu părinții elevilor de clasele a VII-a. Prin intermediul acestor întâlniri, părinţii au fost informaţi cu privire la beneficiile participării elevilor la programul de consiliere  în carieră,  putând astfel opta pentru înscrierea în program.

    În lunile mai-iunie 2022, se vor desfăşura ședințele de consiliere în carieră cu elevii, la nivel colectiv, pe tema autocunoașterii precum şi testarea elevilor cu Testul Toolkit, pe platforma AMN Insight şi generarea unui raport  individual privind profilul vocaţional. Raportul în format digital se va transmite fiecărui elev și părinte.

     Programul se va relua din luna septembrie și va continua până în luna decembrie 2022, cu activitățile care sunt descrise mai jos:

– Ședințe de consiliere în carieră cu elevii, LA NIVEL COLECTIV, pe tematici precum: explorarea ofertelor școlare și profesionale și decizia de carieră;

–  Aplicarea Chestionarelor privind opțiunile școlare și profesionale;

– Finalizarea testării elevilor cu testul Toolkit și a transmiterii Raportului individual în format digital, tuturor elevilor și părinților;

– Ședințe de consiliere în carieră LA NIVEL INDIVIDUAL (elev însoțit de către un părinte) – în cadrul ședințelor de consiliere la care participă și părintele se va discuta raportul Toolkit și opțiunea școlară a elevului.

 

Aflați mai multe despre program accesând link-ul de mai jos:

https://drive.google.com/file/d/10FOIR5f84UYzGqIAkGrhBaYJhNWF_80o/view?usp=sharing