Programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului” 2022/2023

Programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului” 2022/2023

      Programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului” se adresează elevilor de clasele a VII – a din unitățile de învățământ din județul Sălaj (atât din mediul urban, cât și din mediul rural) care beneficiază de serviciile unui consilier școlar.

     În prima etapă a programului, consilierii școlari  desfășoară ședințe cu părinții elevilor de clasele a VII-a. Prin intermediul acestor întâlniri, părinţii au fost informaţi cu privire la beneficiile participării elevilor la programul de consiliere  în carieră,  putând astfel opta pentru înscrierea în program.

Până la finalul anului școlar, perioada mai-iunie, se desfășoară ședințele de consiliere în carieră cu elevii, la nivel colectiv, pe tema autocunoașterii precum şi testarea elevilor cu Testul Toolkit, pe platforma AMN Insight şi generarea unui raport  individual privind profilul vocaţional. Raportul în format digital se va transmite fiecărui elev și părinte.

     Programul de consiliere în carieră „PROFESIONIȘTII VIITORULUI” se reia în anul școlar următor, când elevii din grupul țintă sunt în clasa a VIII – a. Astfel, elevii din grupul țintă, încep programul de consiliere în carieră în clasa a VII – a (cu consiliere în carieră în scop de autocunoaștere și explorare profesională/cu administrarea Testului Toolkit) și finalizează programul în clasa a VIII – a (cu completarea chestionarului de opțiuni școlare).

       În perioada septembrie – decembrie 2023, programul de consiliere în carieră continuă cu următoarele activități:

Ședințe de consiliere în carieră cu elevii, LA NIVEL COLECTIV, pe tematici precum: explorarea ofertelor școlare și profesionale și decizia de carieră;

–  Aplicarea Chestionarelor privind opțiunile școlare și profesionale;

– Finalizarea testării elevilor cu testul Toolkit și a transmiterea Raportului individual în format digital, tuturor elevilor și părinților;

Ședințe de consiliere în carieră LA NIVEL INDIVIDUAL (elev însoțit de către un părinte) – în cadrul ședințelor de consiliere la care participă și părintele se va discuta raportul Toolkit și opțiunea școlară a elevului.

 

Aflați mai multe despre program accesând link-ul de mai jos:

https://drive.google.com/file/d/10FOIR5f84UYzGqIAkGrhBaYJhNWF_80o/view?usp=sharing