Concurs județean – ÎN LUMEA RIMELOR – Scrisoare în versuri către Moș Crăciun

         Concurs județean – ÎN LUMEA RIMELOR – Scrisoare în versuri către Moș Crăciun

În data de 18 decembrie 2017 s-a desfășurat la sediul C.J.R.A.E. Sălaj etapa județeană a concursului de creație literară „În lumea rimelor – Scrisoare către Moș Crăciun în versuri”, aflat la prima ediție.

Concursul a fost inițiat de către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj – Centrul Logopedic Interșcolar Sălaj, având ca și parteneri următoarele unități  școlare în care își desfășoară activitatea logopezii școlari: Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău,  Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Reformat „Wesselényi” Zalău, Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială „Gyulaffy László” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială Nr. 1 Panic, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 4-18 decembrie 2017 și a avut drept scop dezvoltarea imaginației creatoare și stimularea interesului pentru rime și poezii în general, prin realizarea unor poezii adresate lui Moș Crăciun, de către elevii din clasele a IV-a de la unitățile școlare partenere, secțiile română și maghiară. Elevii participanți au fost coordonați și îndrumați de către profesorii logopezi și profesorii pentru învățământul primar ai claselor participante.

Concursul  s-a desfășurat  în trei etape: etapa pe clasă, etapa pe școală și etapa județeană. În vederea calificării pentru etapa județeană, poeziile compuse de către elevi au fost jurizate în cadrul etapelor pe clasă și pe școală, juriul selectând din totalul lucrărilor participante doar câte două lucrări pe fiecare unitate de învățământ, conform criteriilor stabilite în cadrul proiectului: respectarea temei, originaliate, creativitate, rime inedite, corectitudinea și calitatea exprimării.

Inițiatorii concursului i-au răsplătit cu diplome de participare pe toți elevii înscriși la etapa pe școală a concursului și cu diplome de premii și mențiuni pe elevii care au obținut rezultate deosebite la etapa județeană.