Târgul ofertei educaționale „Pași în carieră”

2017

În perioada 28-30 martie 2017, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj – Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a organizat Târgul Ofertei Educaționale – „Pași în carieră”, ediția 2017. Activităţile desfășurate în cadrul acestui proiect urmăresc dezvoltarea personală şi înzestrarea elevilor de gimnaziu cu cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru realizarea unui management eficient al carierei. Alegerea unui colegiu sau a unui liceu în funcţie de abilităţile, aptitudinile şi interesele elevilor este esenţială pentru asigurarea reuşitei, succesului şi implicit a eficienţei în învăţare. Acțiunile derulate în cadrul proiectului au oferit oportunitatea cunoaşterii ofertelor de şcolarizare ale colegiilor și liceelor din Sălaj (profilele de specializare, numărul de clase, numărul de locuri); oferirea oportunităţii de comparare a ofertelor educaţionale oferite de licee şi colegii tehnice.

Cu această ocazie, elevii de clasele a VIII-a și a VII-a (cca. 780 – elevi de clasa a VII-a și a VIII-a de la școli gimnaziale din Municipiul Zalău și cca. 286 – elevi de clasa a VIII-a și a VII-a de la școli gimnaziale din mediul rural) au putut să se informeze, într-un cadru organizat, despre ofertele educaţionale pentru anul şcolar 2017 – 2018 a colegiilor și liceelor din județul Sălaj.

Primele două zile ale evenimentului au fost găzduite de către Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (sala Dialoguri europene). În acest cadru, colegiile și liceele din județul Sălaj şi-au expus oferta educaţională. La standurile frumos amenajate, fiecare colegiu și liceu i-a întâmpinat pe elevii de clasele a VIII-a și a VII-a cu oferta educaţională pe care o propune pentru anul şcolar viitor.

În a treia zi a Târgului Ofertei Educaționale – „Pași în carieră”, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii, în faţa unui auditoriu format din elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a, fiecare colegiu şi liceu din Zalău (9 colegii și licee) şi-a prezentat oferta educaţională într-o manieră originală şi inedită.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai organizatorilor, partenerilor și ai autorităţilor locale și judeţene. Târgul Ofertei Educaționale – „Pași în carieră” s-a dovedit a fi o acțiune reușită, benefică și constructivă.