Concurs național de consiliere școlară prin artterapie

„Exprimă-te liber!”

2017

ORGANIZATORI: Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj

FINANȚATOR: Consiliul Județean Sălaj

TEMA CONCURSULUI: Managementul conflictelor

SCOPUL PROIECTULUI: Îmbunătăţirea calităţii vieţii elevilor din punct de vedere bio-psiho-social, prin libertatea de expresie şi artterapie.

CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR:

  • Preselecţia elevilor la nivel de şcoală: 01.2017 – 28.02.2017;
  • Desfăşurarea concursului la nivel judeţean: 03.2017 – 7.04.2017;
  • Desfăşurarea concursului la nivel naţional : 26-27 mai 2017
    • Primirea participanților; Workshopul cu cadrele didactice participante „Bune practici privind tehnicile artterapeutice utilizate în consilierea școlară”(26 mai 2017),
    • Concursul la nivel național, etapa pe gimnaziu și etapa pe liceu; Festivitatea de premiere a câștigătorilor; Activități de socializare cu elevii participanți, vizitarea obiectivului turistic (27 mai 2017).

          Locul desfășurării: Localitatea ZALĂU, județul SĂLAJ, Sala PorolissumConsiliul Judeţean Sălaj

 

MODALITĂȚI DE PARTICIPARE: direct și indirect

NIVEL DE ÎNVĂȚĂMÂNT: gimnazial și liceal

          Secțiuni cu participarea directă: Scenetă de teatru/Mimă/Pantomimă; Meloterapie – compoziţii muzicale cu versuri pe tema concursului (un cântec/participant sau grup de participanţi) și Dans. Elevii pot participa individual sau în grup (maxim 4 elevi în grup).

          Secțiuni cu participare indirectă: Desen/pictură; Film (durata: 5 minute); Creație literară (în versuri: maxim 4 strofe; Eseu: maxim 2 pagini).