Cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, 18 octombrie 2019, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (Agenția regională Cluj) a realizat un flashmob a cărui scop a fost creşterea nivelului de conştientizare a populatiei generale în ceea ce priveşte amploarea traficului de persoane.
Acest flashmob marchează încheierea șirului de activități derulate în cadrul Proiectului de prevenire a traficului de ființe umane „Nu ești de vânzare – Alege pentru binele tău!”, aflat la ediția a IX-a. În cadrul acestui proiect inițiat de către CJRAE Sălaj, s-au desfășurat la nivelul unităților de învățământ sub cooordonarea consilierilor școlari o serie de activități de informare și prevenire, pe tema traficului de persoane și ateliere de lucru cu elevii, în care au fost realizate bannere cu mesaje împotriva acestui fenomen și cu drepturile fundamentale ale omului.
Locații de desfășurare a evenimentului: Flashmob-ul s-a organizat în orașele: Zalău, Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei și Jibou în aceeași zi, la aceeași oră, 13:30.
Participanții la flashmob au fost în cea mai mare parte elevi (proveniți de la școlile gimnaziale și liceale), însoțiți de către consilierii școlari, cadrele didactice și alți membri ai comunității. La acțiunea organizată în muncipiul Zalău, au participat și în acest an cca. 1000 de persoane, iar în celelalte locații aproximativ 700 de elevi.
Felicitări tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment!