Azi, 28 februarie 2019, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj în parteneriat cu TenarisSilcotub, au lansat a treia ediție a programului „Motivați pentru Carieră”. De acest program vor beneficia toți elevii de clasa a șaptea din Zalău și Jibou. Evenimenul a fost găzduit de TenarisUniversity desfășurându-se în Sala Terra, în prezența președintelui TenarisSilcotub doamna Mihaela Popescu, a reprezentanților autorităților județene și locale, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, a directorilor unităților de învățământ de nivel gimnazial din Zalău și Jibou, a profesorilor diriginți, a consilierilor școlari, a părinților și a elevilor implicați în program.

„Am acceptat cu încredere provocarea Companiei TenarisSilcotub, de a dezvolta un program complex de orientare în carieră care să vină în întâmpinarea nevoilor de cristalizare a opțiunilor școlare și profesionale ale elevilor din clasele gimnaziale. La nivel instituțional, acest proiect a reprezentat pentru noi un exercițiu care a testat capacitatea instituțională de a ieși din cadrele formale ale activităților școlare și de a veni în întâmpinarea nevoilor comunității. În acest sens, proiectul ne-a demonstrat că Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, dorește, poate și știe să acționeze ca liant între mediul de afaceri – școală – familie  – comunitate. Vă asigurăm că resursele noastre nu sunt pe terminate, avem idei pentru abordări viitoare și sperăm că demersul nostru să servească drept model de bună practică și să atragă interesul a cât mai multor actori din universul educațional, social și economic. Rămânem așadar, MOTIVAȚI PENTRU CARIERĂ!” (prof. psih. dr. Melania-Maria Gârdan, director CJRAE Sălaj)

Programul este dezvoltat și implementat de către CJRAE Sălaj la inițiativa și cu susținerea financiară a Companiei TenarisSilcotub.