În perioada 17 – 19 aprilie 2018, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj – Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj organizează Târgul Ofertei Educaționale – „Pași în carieră”, ediția 2018, cel mai important eveniment de marketing educaţional din învăţământul preuniversitar din județul nostru, destinat elevilor din clasele gimnaziale.  Cu această ocazie, pot fi accesate  de către elevi și părinți o serie de informaţii cu privire la oferta educaţională din învăţământul liceal si profesional. Scopul evenimentului este de a oferi consiliere cu privire la procedura şi oportunităţile de înscriere şi admitere la liceu. Astfel, la standurile special amenajate în cadrul târgului, profesorii, alături de elevi, își vor prezenta ofertele educaționale, oferind informații cu privire la planul de școlarizare pentru anul școlar 2018 – 2019.

      Cu această ocazie, elevii (cca. 700 – elevi de clasa a VII-a și a VIII-a de la școli gimnaziale din Municipiul Zalău și cca. 650 – elevi de clasa a VII-a și VIII-a de la școli gimnaziale din mediul rural) pot să se informeze, într-un cadru organizat, despre ofertele educaţionale pentru anul şcolar 2018 – 2019 a colegiilor și liceelor din județul Sălaj.

      Primele două zile ale evenimentului sunt găzduite de către Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (sala Dialoguri europene). În acest cadru, colegiile și liceele din județul Sălaj își expun oferta educaţională. La standurile frumos amenajate, fiecare colegiu și liceu îi întâmpină pe elevii de clasa a VIII-a cu oferta educaţională pe care o propune pentru anul şcolar viitor.

      În a treia zi a Târgului Ofertei Educaționale – „Pași în carieră”, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii, în faţa unui auditoriu format din elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a, fiecare colegiu şi liceu din Zalău (9 colegii și licee) își vor prezenta oferta educaţională într-o manieră originală şi inedită.

      La Târgul Ofertei Educaționale au fost prezenţi reprezentanţi ai organizatorilor, partenerilor și ai autorităţilor locale și judeţene.