În data de 21 mai 2018 s-a desfășurat la sediul C.J.R.A.E. Sălaj etapa județeană a concursului de caligrafie și ortografie „Scrisul este oglinda noastră – Cel mai frumos scris de mână”,  aflat la prima ediție.

Concursul a fost inițiat de către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj – Centrul Logopedic Interșcolar Sălaj, având ca și parteneri unitățile  școlare în care își desfășoară activitatea logopezii școlari: Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău,  Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Reformat „Wesselényi” Zalău, Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială „Gyulaffy László” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna.

Concursul s-a desfășurat în perioada aprilie-mai 2018 și a avut drept scop conştientizarea elevilor  din clasele a II-a asupra importanţei limbajului scris și dezvoltarea interesului pentru un scris caligrafic și ortografic.

Elevii participanți au fost coordonați și îndrumați de către profesorii logopezi și profesorii pentru învățământul primar ai claselor participante.

Concursul s-a desfășurat în două etape: etapa pe școală și etapa județeană. În vederea calificării pentru etapa județeană, juriul de la nivelul unității școlare a selectat trei lucrări conform criteriilor stabilite: scris caligrafic și ortografic.

În urma etapei județene, inițiatorii concursului au oferit copiilor diplome de participare, diplome de premii și mențiuni.

Premii:

Premiul I

  1. Man Eduard, de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, coordonat de către prof. logoped Narcisa Ioana și prof. pentru învățământul primar Mariana Aionese;
  2. Curta Patricia Anamaria, de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, coordonat de către logoped Kósa Andrea și prof. pentru învățământul primar Man Onița.

Premiul II

  1. Bălănean Oana, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, coordonat de către prof. logoped Pop Alexandra Ana și prof. pentru învățământul primar Grigoruț Maria;
  2. Varga Sara, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, coordonat de către prof. logoped Kósa Andrea și prof. pentru învățământul primar Bodiș Magdalena;
  3. Ambrus Nóra,de la Liceul Reformat ,,Wesselényi” Zalău, coordonat de către prof. logoped Rózsa Etelka și prof. pentru învățământul primar Kovács Hajnalka și Nagy Szilvia.

Premiul III

  1. Damian Alesia Mălina, de la Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău, coordonat de către prof. logoped Bărnuțiu Mariana-Lucia și prof. pentru învățământul primar Chira Maria;
  2. Pușcaș Aida, de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, coordonat de către prof. logoped Rózsa Etelka și prof. pentru învățământul primar Marosy Ștefania;
  3. Pontoș Oana, de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, coordonat de către prof. logoped Prodan Iulia-Traiana și prof. pentru învățământul primar Ciurte Amelia;
  4. Sabău Carina, de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, coordonat de către prof. logoped Rózsa Etelka și prof. pentru învățământul primar Marosy Ștefania.