CONCURSUL NAȚIONAL DE CONSILIERE ȘCOLARĂ PRIN ARTTERAPIE

EXPRIMĂ-TE LIBER!”

Etapa națională (10 – 11 iunie 2016)

În zilele de 10 și 11 iunie 2016, s-a desfășurat faza națională a Concursului Național de Consiliere Școlară prin Art-terapie – „Exprimă-te liber!” (nivel gimnazial și liceal), concurs organizat de către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj – Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Consiliul Județean Sălaj.

În acest an școlar, tema concursului a fost: EMOȚIILE – INEVITABILE, DAR CONTROLABILE!”

La etapa națională a concursului s-a înscris un număr de 149 elevi (76 – nivel gimnazial, respectiv 73 – nivel liceal), din care 83 elevi (34 – nivel gimnazial, respectiv 49 – nivel liceal) au fost prezenți în mod direct, cu momente în concurs, iar 66 elevi au participat cu lucrări trimise (desen, pictură, fotografie, compoziție literară). Aceștia au fost coordonați de către 77 de profesori din unități de învățământ gimnaziale și liceal din cele 17 județe înscrise în concurs: ALBA, BACĂU, BIHOR, BISTRIȚA-NĂSĂUD, BRAȘOV, CLUJ, COVASNA, DÂMBOVIȚA, GALAȚI, GORJ, MARAMUREȘ, MUREȘ, SATU-MARE, SĂLAJ, SUCEAVA, TIMIȘ și VÂLCEA.

Câștigătorii ediției naționale a concursului, la nivel gimnazial:

Premiul I a fost obținut de către echipajul de elevi de clasa a V-a de la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, judeţul Sălaj: Ciobanu Ana, Ciobanu Miruna, Kabai Marco şi Pop Ştefan, care au ales ca tehnică de exprimare, meloterapia. Elevii au fost coordonați de către consilier școlar, profesor Dragoş Anca Corina şi profesor Covaci Silvia. Valoarea premiului I a fost de 400 de lei.

Premiul II a fost obținut de către eleva, Dobrotă Mira, clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, judeţul Cluj. Tehnica de exprimare a fost monologul. Eleva a fost coordonată de către prof. Obancea Maria. Valoarea premiului II a fost de 300 de lei.

Premiul III a fost obținut de către echipajul de elevi de clasa aVI-a, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu” Rădăuţi, judeţul Suceava: Bodnărescu Lăcrămioara, Cozloschi Luca, Istrate Tomer şi Nichitoi Lorena, cu tehnica de exprimare, teatru. Elevii au fost coordonați de către profesorii: Pavelescu Maria, Popa Narcisa și Strugaru Mădălina. Valoarea premiului III a fost de 200 de lei.

Mențiunea I a fost obţinută de către eleva Oniţă Adina, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare” Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. Tehnica de exprimare folosită în concurs a fost creaţia muzicală. Profesorul coordonator a elevei a fost Tofan Ana. Valoarea menţiunii I a fost de 100 lei.

Mențiunea a II-a a fost obţinută de către echipajul de elevi de clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu-Mare, judeţul Satu-Mare. Tehnica de exprimare a fost teatrul. Profesorul coordonator al echipajului a fost Cristea Sînziana. Valoarea menţiunii a II-a a fost de 100 lei.

Câștigătorii ediției naționale a concursului la nivel liceal:

Premiul I a fost obținut de către echipajul de elevi de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud: Boţca Lenuţa Maria, Iloaie Flavius Gabriel, Neamţiu Oana Simina şi Ureche Sorina. Aceştia au ales ca tehnică de exprimare, dansul. Elevii au fost coordonați de către profesorii Hudrea Daniela, Flore Anamaria și Ureche Anamaria. Valoarea premiului I a fost de 400 de lei.

Premiul II a fost obținut de către echipajul de elevi de clasa a IX-a și a XII-a, de la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău: Oros Bogdan, Mureșan Adina, Albu Ionuț și Maier Maria. Elevii au fost coordonați de către consilier școlar, profesor Dragoș Anca și profesor Covaci Silvia și au ales ca tehnică de exprimare, sceneta. Valoarea premiului II a fost de 300 de lei.

Premiul III a fost obținut de către echipajul de elevi de la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, judeţul Gorj: Filip Rebeca Denisa, Păsăreanu Elisa Florela şi Udrescu Ionela Denisa, iar tehnica de exprimare folosită în concurs a fost euritmia (poezie şi dans).

Elevii au fost coordonați de către prof. Ceuranu Mihaela. Valoarea premiului III a fost de 200 de lei.

Mențiunea I a fost obţinută de către echipajul de elevi de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan” Oradea, judeţul Bihor: Bar Denisa Mălina, Hegeduş Alexandra, Moţ Timotei şi Sîrca Geanina. Tehnica de exprimare folosită în concurs a fost colajul filmat. Elevii au fost coordonați de către profesorii – Levai Mihaela Ioana și Vidican Alina. Valoarea menţiunii I a fost de 100 lei

Mențiunea a II-a a fost obţinută de către echipajul de elevi de la Liceul de Artă Plugor Stefan” Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna: Fekete Kata, Gyenge Timea, Olvedi Andrea şi Sebestyen Eszter. Tehnica de exprimare folosită în concurs a fost teatrul. Elevii au fost coordonaţi de către profesorii Brassai Laszlo și Para Noemi. Valoarea menţiunii a II-a a fost de 100 lei.

Mențiunea a III-a a fost obţinută de către echipajul de elevi de la Liceul Tehnologic Marmaţia” Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş: Miţiţi Eleonora Oana, Petrovai Adina Florina, Ulici Ancuţa Liliana şi Ulici Ioana Teodora. Tehnica de exprimare folosită în concurs a fost filmul. Elevii au fost coordonaţi de către profesorii Borlean Elek Anamaria și Vraja Lokotos Ioan Daniel. Valoarea menţiunii a III-a a fost de 100 lei.

Mulțumim Consiliului Județean Sălaj pentru finanțarea acestui concurs!

Felicitări tuturor elevilor și profesorilor câștigători și mulțumiri tuturor participanților!